Follsjøens Java er bekreftet drektig, far er Imingens UV Dreng.
Begge hundene er godkjente avlshunder i NISK, Java er elitehund. Det innebærer at de begge oppfyller alle krav til helse, dokumenterte egenskaper i form av premiering på utstilling og jaktprøver.

Follsjøens Java (NO34765/15) er en litt under middels stor tispe (19 kg), en allsidig jakthund og en svært menneskekjær familiehund. Hun jakter med høy intensitet og stor fart, i god kontakt med fører. Hun tilpasser søket og revierer etter biotopen, en djerv reiser og en ivrig apportør.
Java har premiert seg godt på jaktprøver, og har 1. AK høyfjell, 1. AK skog og 1. VK med CK som beste resultat. I tillegg har hun 10x 2. AK, 2x 3. AK, finalist NM skog 2020 og er premiert med totalt 5 forskjellige førere.

Imingens UV Dreng (NO57604/17) eies av Nina og Per Arne Kjelsberg. Han er en relativt ung, stor og solid bygget hannhund (30 kg+) med et utmerket gemytt. Han er lydløs og stressfri, en svært sterk trekkhund og en ivrig apportør.
Dreng har premiert seg svært godt på utstilling. På jaktprøve er han premiert både på høyfjell og skog, 2x 1. UK, 3x 2. UK, 2x 2. AK, 3. AK på jaktprøver.

Vi forventer oss rasetypiske avkom med gode jaktegenskaper, gode søkere og viltfinnere som kan brukes allsidig. Valpene selges til jegere, og vi vil prioritere de med interesse for jaktprøver. Beregnet leveringsklare uka før påske.

Kontakt eier Grete S. Tegnander mob. 932 53 306, epost: gresteg@gmail.com om du ønsker mer informasjon eller vise interesse.
Kullet er i samarbeid med Kennel Storbakken ved Åse og Stig-Håvard S. Hansen, og vil derfor bli registrert under dette kennelnavnet.

Filmsnutt av Java fra (unghund til jakthund) kan du finne her: https://www.youtube.com/watch?v=qFU8sw9mL6g

Java og Dreng fiktig stamtavle

Java 

Dreng