Stig-Håvard dro i år «alene» sørover til Kongsberg med to av våre hunder, Kuli og Fanta, til NM skog. På grunn av dommerkrise, så overlot vi hundene til to gode kompiser i kvaliken.

Eivind Kolstad tok med seg Kuli – noe som resulterte i 1. VK kval, og han fikk også med seg sin Storbakken’s Makita med videre på søkskvaliteter.

Håvard Lutdal tok med seg Fanta – noe som resulterte i 2. VK kval, og han fikk også med seg Storbakken’s Varg på søk til semi.

I semifinalen stilte Stig-Håvard selv: Fanta 1. VK semi, Kuli videre på søk til finale. Vi kunne ikke tro at vi hadde begge hundene i selveste NM-finale. Sammen med to andre håp fra kennelen – Storbakken’s Pippi (Martin Stuevold) og Makita (Eivind).

I finalen ble hundene spredt på ulike parti, og det ble en svært spennende dag. I sitt første slipp hadde Kuli 2 fuglearbeid på orrfugl, et av dem med reis. Fanta gikk strøkent i sitt første slipp, men hadde et par sjanser på fugl. Kuli holdt koken i sitt 2. slipp, mens Fanta klinket til med et fuglarbeid med reis på orrfugl.

Dessverre lyktes det ikke Makita og Pippi å komme i fugl i finalen.

Men likevel – dette hold altså til to plasseringer i NM-finale, og ekstra stort å ta NM-tittelen i denne disiplinen som vi setter så høyt:
1. plass og NM-vinner: Nyheimguten’s Kuli
5. plass: Texaslia’s Fanta

Vi gratulerer også til de andre premierte.

Tusen takk for alle gratulasjoner, blomster og andre oppmerksomheter etter NM-skog!