2020 har vært et spesielt år for alle, oss inkludert. Vi har vært heldige, og er også priviligerte som har kunnet utøve hobbyen vår tilnærmet normalt. Tilnærmet – så klart, mesteparten av vintersesongen ble avlyst, men verken fjell eller skoger stengt, så både 2- og 4-bente har hatt muligheten for mye frisk luft.

Vi fikk bra uttelling på de få startene vi hadde i vinter, og høstsesongen har igjen vært over all forventning. NM skog er alltid en målsetting for oss, og med både Fanta og Java (Grete Tegnander sin) i finalen, så må vi si oss fornøyd, selv om det ikke ble premier i år. Det ble nok litt for tidlig etter Fantas valpekull, og Java måtte trekkes pga at hun hadde fått et strå i svelget. Java kom sterkt tilbake på Smølaprøven der hun og Grete vant VK’en! Kuli holder koken, selv om vi ser at hun er inne i sitt tiende år. Semifinale i NM høyfjell også i år. Det er svært gledelig å se at datter Champis har arvet gode viltfinneregenskapene, hun har imponert oss på jakta!
Capri-Sonne har tatt steget opp, og er husets stjerne i høst. Prøveresultatene sier sitt, og egenskapene viser hun også på «ordentlig» jakt.

Som oppdrettere er det stas at våre valpekjøpere lykkes – både med jaktprøver og ikke minst på jakt! I år har hele kullet (4 stk) til Kuli og Strå premiert seg i unghundklassen, og Nixon dro til med sølv i Norsk Derby.

I 2020 har vi hatt to valpekull. Fra Fanta-Zuki har vi levert 8 valper som vi gleder oss til å høre mer om i 2021. Bretonkullet ble ikke helt som vi hadde håpet, der ble det én valp etter Smoothie-Ragg, men dette er også ei tispe som vi gleder oss til å følge.
I 2021 skal det første IS-kullet i Storbakkensnavnet bli registrert, og vi har også noen planer for Capri-Sonne når hun løper.

 

Året 2020 oppsummert i premier
(fører i parentes)

Storbakken’s KS Champis

3. UK høyfjell, Snåsaprøven (Åse)
3. UK høyfjell, Holtsjøprøven (Elise B. Erichsen)

Ranheimsfjæras Smoothie

1. UK høyfjell, Rypeprøven (Åse)

Svartkulpens Nh Capri-Sonne

2. AK høyfjell, Rypeprøven (Åse)
1. AK høyfjell, Rypeprøven (Åse)
1. AK skog, Støren JFF (Stig-Håvard)
4. VK høyfjell, Holtsjøprøven, Støren JFF (Kurt Høvik)
2. AK skog, Namdalen FK (Stig-Håvard)
2. VK høyfjell, Smølaprøven (Åse)
1. AK høyfjell, Smølaprøven (Åse)
2. AK skog, Tiurprøven (Åse)
1. AK skog, Tiurprøven (Åse)

Texaslia’s Fanta

2. AK skog, NGK Budal (Stig-Håvard)
1. AK skog, Tiurprøven (Åse)
2. AK skog, Tiurprøven (Åse)
1. AK skog, Tiurprøven (Åse)
Deltakelse NM skog finale

Nyheimgutens Kuli

3. AK skog, Tiurprøven (Yngve Hansen)
Deltakelse NM høyfjell semifinale

Noen bilder fra året